DiSC is een model dat gedragsstijlen inzichtelijk maakt en handvatten biedt om gedrag en communicatie te verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat gedragskarakteristieken in vier hoofdstijlen gegroepeerd kunnen worden: Dominant (D), Invloedrijk (I), Stabiel (S) of Consciëntieus (C).

DiSC is een van de meest gewaardeerde modellen om mee te werken vanwege de inzichtelijkheid en toepasbaarheid op zowel persoonlijk als groepsniveau. Dat maakt DiSC uitermate geschikt om in een compacte training aan te bieden.

DiSC in de kerk: waarom?

Wat kan DiSC voor jouw kerkenraad betekenen?

Door aan de slag te gaan met DiSC doe je een positieve investering in jezelf, elkaar, en kerkenraad of leiderschapsteam. De opbrengst bestaat uit een vergroten van begrip van je eigen manier van werken én die van de ander. Dat betekent groei in begrip en meer inzicht hoe je beter kunt samenwerken en communiceren als kerkenraad of team.

DiSC komt uit de wereld van coaching en organisaties en de kerk is toch een heel eigen plek waar God centraal staat. Juist daarom kan DiSC verfrissend zijn om hier toe te passen en ook geestelijke processen helpen te versterken. Juist als het gaat om onderlinge communicatie, samenwerking en relaties en het omgaan met de diversiteit van mensen in de kerk helpt DiSC door je inzichten en handvatten te geven.

Neem vrijblijvend contact op om te kijken of DiSC iets is om eerst zelf te doen en daarna voor je kerkenraad te overwegen.