Kloosters bestaan al vele eeuwen en zijn nog steeds levende broedplaatsen van christelijke spiritualiteit. De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in de begeleiding binnen kloosters en ben ik onder de indruk geraakt van de waarde van kloostergemeenschappen.  Tegelijk is het een spannende tijd. Veel communiteiten zijn fors kleiner geworden en merken dat in alles. Daarnaast vraagt het continue investering om geïnspireerd te blijven met een kleiner wordende communiteit in een omgeving die sterk veranderd is, maar die nog steeds iets verwacht van het klooster.

Ik bied  kloosters graag passende vormen van ondersteuning aan. Dat kan gaan over begeleiding in processen rond functioneren van de communiteit. Het kan ook bezinning betreffen rond de diepere bestaansvragen. Ook kan het gaan om vormen van gespreksbegeleiding voor kloosterlingen rond gewenste thema’s.

Neem contact op met mij als er belangstelling is voor een vorm van begeleiding. Ik kom desgewenst langs voor een vrijblijvend gesprek.